Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2013

Εκμέκ

 


Υλικά:
1 πακέτο κανταίφι
1 πακέτο αμύγδαλα σε φέτες
100 γρ. καρύδια
2 πακετα κρέμες γιώτης
 
Σιρόπι:
Μισό κιλό ζάχαρη
1 μικρό μπουκάλι νερό
 
Εκτέλεση:
Πρώτα βάζουμε το κανταίφι στο φούρνο για να ψηθεί. Μετά παίρνουμε τα δύο πακέτα γιώτης και τα βάζομε στο μίξερ μια σαντυγί. Μετά ρίχνουμε μέσα στη σαντυγί που κάναμε το μισό πακέτο από τα αμύγδαλα. Μετά βγάζουμε το κανταίφι από το φούρνο. Μετά ρίχνουμε το σιρόπι που ετοιμάσαμε μέσα στο κανταίφι. Μετά από αυτό ρίχνουμε όλη τη σαντυγί στο κανταίφι μαζί με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Μετά το βάζουμε μέσα στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα μπορείτε να το απολαύσετε.
Γκέρτα Γκούρα
 
 


9 σχόλια:

  1. Τέλεια συνταγή! Θα την κάνω σίγουρα
    Θεοδοσία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. γιαμη γιαμη σήγουρα θα το κάνω.
    Παναγιώτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει ωραίο όνομα αυτό το φαγητό!

    Σταυρούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς ήρθες στην παρέα μας Γκέρτα !
    Και οτι έψαχνα συνταγή για εκ εκ κανταΐφι!
    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το καινταΐφι ειναι ενα απο τα αγαπημενα μου γλυκα.Ειναι σκετος παραδεισος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παιδιά πολύ ωραίο το ιστολόγιό σας!!!!Περάστε κι από το δικό μας για να πάρετε ένα βραβείο!!!!καλή συνέχεια με δύναμη!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελει θα το κανω σιγουρα με τα αδερφια μου τα χριστουγεννα
    κωστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή